Mark Fleuren

Je werk is één van de belangrijkste plekken waar je leven vorm krijgt. Niet alleen omdat je daar veel tijd bent, maar ook omdat dit de plek is waar je kunt laten zien wie je bent en betekenis geeft aan jouw leven. Het gevoel hebben dat je daar niet tot je recht komt kan funest zijn. Mijn missie is om zoveel mogelijk werkplekken te creëren waar iedereen tot zijn en haar recht kan komen en gezond het pensioen kan halen. Ik wil zoveel mogelijk mensen de kans kunnen bieden op zo’n werkplek terecht te komen. Want dat gun ik iedereen.

Waar ik van ben

Ik geloof er in dat we allemaal hetzelfde doel nastreven. De verwarring, het elkaar niet (kunnen) begrijpen maakt dat we er soms niet in slagen richting te vinden. Het terugvinden wat partijen bindt en van daaruit opnieuw uitstippelen van het pad, is waar ik van ben. Soms met een lach soms met een traan, maar altijd met veel respect voor de ander. Hierin schep ik veiligheid en vertrouwen. Betrouwbaar zijn en het steeds opnieuw willen kijken breng ik in.
Ik heb een avontuurlijke aard en zoek dus ook de spanning op. Ik daag de ander uit om de moed op te brengen om los te laten wat hij eerder geloofde. Ik zie dat als voorwaarde om opnieuw te kunnen kijken. Ik schep met partijen een nieuw perspectief en stippel met hen de route uit die meer gaat brengen dan het pad waar zij niet gelukkig op waren.

De mechanismes die spelen, zowel bij het individu als op het niveau van teams, organisaties als CAO-partijen is wat mij enorm boeit en waar ik een sterke antenne op heb ontwikkeld. Vanuit deze inzichten ben ik in staat om processen te overzien, de raderen in beweging te zetten en in de diverse lagen op gang te houden. Inhoudelijk ben ik zorgvuldig en genuanceerd. Ik geloof niet in de werkelijkheid, wel in het scheppen van duidelijkheid.

Wat ik doe

Wat aanbestedingen en de ‘decentralisatie’ richting gemeentes doen met de werkplek en werkzekerheid van werknemers in de zorg, de schoonmaaksector en het personentransport houdt mij momenteel erg bezig.

Daartoe begeleid ik CAO-partijen, branches en bedrijven en instellingen bij het vinden van verbeteringen in het domein ‘werk’. Processen op het gebied van verzuim en re-integratie, arbeidsomstandigheden, arbeid en gezondheid, bevlogenheid en inzetbaarheid en medewerkertevredenheid zijn mijn expertisegebieden.

Verder sta ik op podia en schrijf artikelen om mensen die ‘goed werk’ als missie hebben te helpen bij het vinden van aanpakken die tot een gedragen resultaat leiden.

Meer weten

Website: De goede praktijk