Door Gaston Dollevoet

DEXIS Arbeid biedt ook een online leren Activeren bij verzuim aan. U leert activeringsgesprekken voeren met behulp van gesprekstechnieken, een trainingsacteur en door te oefenen met casussen.

Online training Activeren bij verzuim

Als leidinggevende heeft u al bijna twintig jaar de mogelijkheid om het gesprek te voeren om de resterende mogelijkheden bij verzuim nog te kunnen benutten met (passend) werk. Niet (meer) de dokter maar u als ‘werk’gever bent verantwoordelijk voor het voeren van het gesprek over de vraag: ‘wat betekenen je klachten voor het werk?’ Vanuit de aangepaste privacyregelgeving is deze veranderde rol voor veel werkgevers en werknemers nog altijd niet volledig helder. Zij spreken ten onrechte nog steeds over ziek melden en beter melden. Bij het aanvragen èn verlenen van ziekte- of verzuimverlof zien wij een wederzijdse afhankelijkheid ontstaan om de aandacht voor herstel te verbinden aan de plicht tot het aanbieden en uitvoeren van passend werk. En dat is precies waar u als leidinggevende het verschil maakt! Verzuim is ook gedrag van leidinggevenden!

Activeringsgesprek

Via Studytube is onze online training Activeren bij verzuim, voor leidinggevenden ontwikkeld. U leert medewerkers aanspreken op hun eigenaarschap en het zoeken naar mogelijkheden voor wat ze nog wel kunnen. In een activeringsgesprek geeft u niet alleen oplossingen, maar bevordert u dat uw medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor het ontstane probleem dat de afgesproken arbeid (tijdelijk niet geleverd kan worden. Deze training bestaat uit zes modules en kost € 299,-. U kunt onbeperkt oefenen. Uw medewerkers kunnen op hun beurt aan de slag met de online medewerkerstraining die is ontwikkeld door Herman Evers van Evident.

Online trainingen, ook iets voor u?

U kunt deze training zelfstandig uitvoeren. In een combinatie met een aanvullende groepstraining bereikt u nog meer effect. Meer informatie: Gaston Dollevoet, gaston.dollevoet@dexisarbeid.nl, of 06-53533187.

Meld je nu aan voor deze training

Datum: n.v.t.
Locatie: thuisstudie
Tijdstip: n.v.t.