Pieter Ruigewaard

Partner

06-53811685 pieter.ruigewaard@dexisarbeid.nl

Pieter Ruigewaard

Teams die optimaal functioneren (groot onderling vertrouwen, alle ruimte voor meningsverschillen, passie om het beste te brengen) hebben uitmuntende resultaten. De teamleden hebben plezier in hun werk. Daar draag ik graag aan bij.

Hoe

Mijn stijl is om dat wat er leeft, maar (nog) niet op tafel ligt, boven tafel te halen. Daarin nodig ik uit om open en eerlijk te zijn. Soms daag ik uit, doorbreek ik de patstelling: wat vast zit weer in beweging krijgen. Dat wordt op dat moment niet altijd als prettig ervaren, maar achteraf is de opluchting vaak groot. “Fijn dat we het op nu tafel hebben gekregen. Want nu kunnen we er met elkaar naar kijken en aan werken”.

Ik werk graag met het gedachtegoed van mensen als Steven Covey (persoonlijk leiderschap) en Patrick Lencioni (team functioneren). Ik gebruik ruimtelijke structuren. Daarmee wordt vaak direct zichtbaar voor iedereen wat er in de onderstroom speelt. “Waar sta jij ten opzichte van dit dilemma? Ga daar maar letterlijk staan en neem waar wat er in je gedachtes en in je lijf gebeurt als je daar staat”.

Wat ik doe

Mijn thema’s zijn teamontwikkeling, werken aan het versterken van de veiligheidscultuur en werken aan Duurzame Inzetbaarheid. Ik begeleid regelmatig Management Teams tijdens retraites en coach directeuren, managers en teamleiders om te groeien in hun leiderschap en hun soft skills.

Naast mijn werk bij DEXIS Arbeid heb ik een eigen praktijk als lichaamsgericht psychotherapeut en werk ik internationaal met groepen rond het thema intimiteit, seksualiteit en duurzame relaties.