« Home | Zelforganisaties | BlogZelforganiserende teams »

Zelforganisatie wordt de laatste tijd steeds populairder. Zelforganisatie kan namelijk erg belangrijk zijn voor uw bedrijf. Hier zijn goede redenen voor. Wanneer uw organisatie, geen zelforganiserende teams heeft kan het voorkomen dat uw werknemers in een bepaalde sleur terecht komen en het werk op de automatische piloot wordt uitgevoerd. Hierdoor zullen uw werknemers ook minder motivatie hebben en minder hard werken dan mogelijk is. Als uw bedrijven effectieve zelforganisaties zijn, zullen de werknemers zelf met ideeën komen, het initiatief nemen in bepaalde projecten en gemotiveerder zijn wat uiteraard voordelig is voor uw bedrijf. Maar er zijn ook enkele valkuilen bij zelforganisaties. 

Valkuilen bij zelforganisaties

Wanneer uw bedrijven de overstap maken van strakke taakverdeling waar de werknemers precies weten wat er verwacht wordt van hem of haar, naar zelforganisaties waarbij ze zelf ook verantwoordelijkheid hebben in het sturen en coördineren van de projecten. Liggen er altijd een aantal valkuilen op de loer.

Een van de valkuilen is bijvoorbeeld dat de overgang te snel gaat. Als uw werknemers opeens alles moeten regelen van een bepaald project of taak waar ze nog geen ervaring mee hebben, is er een grote kans dat het mis zal gaan. Daarom vinden wij het belangrijk dat wanneer uw bedrijven de overstap maken naar zelforganisaties, uw werknemers voldoende tijd en aandacht krijgen om te groeien in de nieuwe taken. Zodat de overgang naar zelforganisatie vlekkeloos verloopt.

Wat wij ook vaak constateren is dat wanneer uw bedrijven zelforganisaties zijn geworden de managers die in het verleden veel aan micromanagement deden, het moeilijk vinden om de werknemers nu de ruimte te geven om het op haar eigen manier te laten doen. Wij begrijpen dat voor de managers de overgang ook lastig is, maar wanneer de manager zich er weer te veel mee gaat bemoeien kan dit demotiverend zijn voor uw werknemers.

Contact met een specialist op het gebied van zelforganisatie? 

Bent u geïnteresseerd in het transformeren van uw bedrijf of bedrijven in zelforganisaties? Neem dan contact op via het contactformulier.