« Home | Verzuimaanpak | Blog | Aanpak ziekteverzuim »

Verzuimaanpak

Verzuimaanpak speelt een steeds grotere rol in organisaties anno 2015. In veel bedrijven is de verzuimaanpak een vast agendapunt in de vergadering. Een hoog verzuim kost de organisatie namelijk bakken met geld, dit moet worden voorkomen! Door een succesvolle aanpak ziekteverzuim kan dit worden gerealiseerd. Belangrijk is om het verzuimcijfer voor uw onderneming te bepalen, dit is een goede graadmeter voor het totale verzuim in uw onderneming. Door sterk leiderschap te tonen kan verzuim worden aangepakt.

Verzuimaanpak

Hoe moet u dit doen? U moet naar uw medewerkers uitstralen dat verzuim erg storend is en veel geld kost. Met het management moet u duidelijke afspraken maken over de doelen die moeten worden behaald en het verzuim. Dit moet allemaal worden bijgehouden in een administratie. Als de managers hier niet een actieve bijdrage aan leveren moet dit ze worden aangerekend. Een verzuimaanpak die zich al meerdere malen heeft bewezen is een bonus/sanctiesysteem.

Verzuimaanpak – De verzuimexpert, Dexisarbeid

Dexisarbeid is gespecialiseerd in de gehele verzuimaanpak, van de interventie tot aan de preventie. Wij willen u de benodigde ondersteuning bieden om het ziekteverzuim te minimaliseren. Onze aanpak ziekteverzuim heeft bij al onze klanten tot positieve resultaten geleid. Deze aanpak begint met het erkennen dat verzuim een gedragscompenent kent. Het is namelijk gedrag, geen ziekte. Dexisarbeid streeft naar een optimale samenwerking en effectieve benadering, om zodoende een afname in het ziekteverzuim te realiseren.

Onze verzuimaanpak:
– Een adequate verzuimanalyse
– Acties en oplossingen die doelgericht zijn
– Wij bieden u advies/ondersteuning over alle vlakken op het gebied van verzuimaanpak, zoals het verhogen van de verzuimdrempel.

Interesse gekregen in een heldere verzuimaanpak?

Neem dan spoedig contact op met een van onze verzuimaanpak experts. Een succesvolle aanpak ziekteverzuim zullen zij snel voor u gaan realiseren. Bezoek onze contactpagina. Hier vindt u telefoonnummers en e-mail adressen waarop u hen kunt bereiken. Dit kan ook door het contactformulier in te vullen.

Tot snel!

Verzuimaanpak met bewezen resultaten?