Duurzaam In- en Uitzetbaar

Gezond en werkend je pensioen halen. En je daarvoor als medewerker én werkgever verantwoordelijk voelen. Pro-actief werken aan je eigen mobiliteit. Hoe groot is de kans dat ik over 10 jaar nog mijn huidige werk doe? Dat dat werk nog bestaat bij mijn organisatie? Welke mensen en talenten heeft onze organisatie nodig de komende jaren? Heb ik die voldoende in huis of kan ik die ontwikkelen en binnenhalen? En wat kunnen we met de talenten en mensen die we niet meer in de huidige functies nodig hebben?

Als DEXIS Arbeid hebben we al heel veel bedrijven mogen helpen bij deze vragen. Nooit met een standaard aanpak, altijd met een Dexpeditie waarin we op onderzoek gingen met de mensen zelf naar wat nodig is. Hierbij zijn co-creatie en dialoog leidende uitgangspunten. We hebben veel kennis in huis. Dat blijkt ook uit het boek van partner Gaston Dollevoet: ‘Aan Zet met Inzet’ dat hij samen met Herman Evers en Peter Dona in 2012 schreef. Inmiddels wordt het bij veel opleidingen op dit gebied gebruikt als standaardwerk.

Onze projecten hebben altijd geleid tot praktische inzichten en concrete hulpmiddelen waarmee de betrokkenen samen gestructureerd het gesprek konden aangaan met elkaar. In- en Uitzetbaarheid vraagt vooral om een volwassen en activerend gesprek, Waarin we elkaar lastige vragen durven te stellen zonder meteen het antwoord achter de hand te hebben. Via begrip voor en van elkaars situatie komen we tot inzicht. Vanuit dat inzicht en begrip komt inspiratie vrij om oplossingen te bedenken. Te snel naar oplossingen springen levert vaak te weinig duurzaamheid op.