« Home | Duurzame inzetbaarheid | Blog | Duurzame inzetbaarheid van medewerkers »

Duurzame inzetbaarheid

Op deze pagina komt u erachter wat duurzame inzetbaarheid precies is, wat de voordelen zijn van duurzame inzetbaarheid en welke partner deze voordelen voor uw medewerkers kan realiseren.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid betekenis: Bij duurzame inzetbaarheid wordt in het beleid zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van personeel in de verschillende stadia in hun leven en carrière. Duurzame inzetbaarheid is zodoende gericht op alle werknemers, zowel jong personeel als ouder personeel. Bedrijven willen dat het liefst dat personeel multifunctioneel is en inzetbaar is op diverse functies. Personeel dat aan deze eisen voldoet kan namelijk beter inspelen op een gevarieerd takenpakket, veranderingen in hun eigen loopbaan en verdere ontwikkelingen in het bedrijf. Kortom, duurzame inzetbaarheid is anno 2016 onmisbaar in elke organisatie. Want bedrijven die zich focussen op betrokkenheid, gezondheid en de verdere ontwikkeling van het personeel, zullen direct profiteren van enkele unieke voordelen.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Duurzame inzetbaarheid zorgt ten eerste voor meer plezier in het werk. Uw personeel zal met een ‘lach’ de dag beginnen en met een lach vertrekken. Daarnaast zal er minder verzuim in uw bedrijf plaats vinden. Ander belangrijk voordeel is de hogere arbeidsproductiviteit die tot stand is gekomen. Daarbij werken mensen langer door in uw bedrijf en zal uiteindelijk de gemiddelde leeftijd in uw bedrijf toenemen. Met duurzame inzetbaarheid kunt u bovendien beter reageren en inspelen op de snel veranderende ontwikkelingen in de technologie en economie. Een hoop voordelen dus die elke organisatie ten goede komen. Deze voordelen leveren behalve de sociale voordelen een hoop financieel voordeel op. Want mensen die verzuimen kosten wel geld maar hebben een arbeidsproductiviteit van 0. Rekent u maar eens uit wat het zou betekenen als het percentage verzuim in uw organisatie zal afnemen van 6% naar 2.5? Een hoop extra geld dat u kunt investeren in andere takken van uw bedrijf. Dexisarbeid is specialist op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Wij kunnen u bijvoorbeeld hulp bieden met onder andere de volgende doelgroepen:
– Duurzame inzetbaarheid personeel.
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers/werknemers.
– Duurzame inzetbaarheid oudere werknemers.
– en nog meer!

Profiteren van de voordelen van duurzame inzetbaarheid?

Als u als werkgever ervoor zorgt dat u en uw werknemers ‘werkfit’ zijn met behulp van duurzame inzetbaarheid, zal uw bedrijf profiteren van de netbenoemde voordelen. Dexisarbeid kan u helpen met het implementeren van duurzame inzetbaarheid in uw organisatie. Wij hebben diverse specialisten in huis die u graag van dienst zijn in hun vakgebied, waardoor ook in uw bedrijf de arbeidsproductiviteit zal toenemen en het verzuim zal afnemen.

Contact met een professional op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers?

Dit kunt u doen door op de pagina ‘contact’, het contactformulier in te vullen. Aan de hand van uw gegeven input bepalen wij welke professional u het beste van dienst kan zijn. Deze specialist zal binnen een werkdag contact met u opnemen en u van dienst zijn. Via de telefoon hoort u vervolgens wat onze unieke werkwijze is en wat u van ons kunt verwachten.

Duurzame inzetbaarheid | Dexisarbeid | Profiteren van de vele voordelen!