« Home | Duurzaam inzetbaar | Blog | Duurzaam inzetbaar personeel »

Duurzaam inzetbaar

Op deze pagina vertel ik u wat duurzaam inzetbaar is en wat de voordelen zijn van duurzaam inzetbaar personeel en beleid.

Is uw bedrijf duurzaam inzetbaar?
Houdt uw bedrijf dus in het beleid rekening met de behoeften van alle medewerkers in de diverse fases in hun loopbaan en leven? Als het antwoord op deze vraag ‘Nee’ is, betekent dit dat er nog veel mogelijkheden in uw bedrijf zijn om deze op bepaalde onderdelen te verbeteren. Wist u bijvoorbeeld dat werknemers van bedrijven die duurzaam inzetbaar beleid hanteren:

  • Meer plezier in het werk ervaren. Het personeel komt met een lach en gemotiveerd aan op het werk, en vertrekt met dezelfde lach en motivatie.
  • Minder verzuim plegen. Het verzuimpercentage in uw bedrijf zal drastisch verminderen. Dit cijfer zal onder de 3% uit gaan komen.
  • Harder werken en zodoende een hogere arbeidsproductiviteit realiseren. De kwantiteit in uw bedrijf neemt toe.
  • Langer werken in het desbetreffende bedrijf. Personeel is gehecht aan het bedrijf en gaat niet zo snel op zoek naar ander werk.
  • Multifunctioneel zijn en beter kunnen inspelen op een gevarieerd takenpakket, veranderingen in hun eigen loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.
  • Beter reageren op de snel veranderende technologieën. Hierdoor zal uw personeel nooit voor verrassingen komen te staan.

Kortom: uw organisatie kan met behulp van duurzaam inzetbaar beleid aanzienlijk groeien op diverse onderdelen. Uiteindelijk zal u veel kosten besparen en zal er geld vrij komen uit het verminderde verzuim. Dit geld kan worden gefinancierd in andere onderdelen van uw bedrijf.

Voorbeelden van duurzaam inzetbaar beleid

Duurzaam inzetbaar beleid richt zicht op de diverse onderdelen die een bijdrage leveren aan de arbeidsproductiviteit, zoals gezondheid. Veel beweging en gezond voedsel zorgt voor meer energie en minder verzuim van het werk. Een ander belangrijk onderdeel is betrokkenheid. Ruimte bieden voor eigen verantwoordelijkheid en personeel de mogelijkheid bieden tot het uiten van ideeën. Zo voelen uw werknemers zich betrokken bij het werk en hebben ze een gevoel van eigen ‘verantwoording’. Een ander facet van duurzaam inzetbaar beleid is het werkplezier. Dit wil zeggen autonomie in het werk creëren, ruimte voor vakmanschap en verbinding met collega’s. Deze facetten bevorderen het werkplezier en zorgen ervoor dat de stress op het werk verminderd. Zo zijn er nog enkele onderdelen van duurzaam inzetbaar personeel zoals zelfontwikkeling, fysieke belasting etc. Dexisarbeid kan u helpen met het implementeren van duurzaam inzetbaar beleid in uw organisatie. Zo kunt u ook profiteren van de netbenoemde voordelen die gepaard gaan met duurzaam inzetbaarheid van personeel.

Contact met een specialist van Dexisarbeid op het gebied van duurzaam inzetbaar beleid?

Vul uw gegevens in op het contactformulier op de contactpagina en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld door een specialist op het gebied van duurzaam inzetbaar beleid. Telefonisch legt een van onze professionals u uit hoe wij succesvol te werk zullen gaan voor uw bedrijf en wat u van ons kunt verwachten. Wij hopen u snel van dienst te mogen zijn en leveren graag een bijdrage aan de groei in uw organisatie!

Duurzaam inzetbaar | Dexisarbeid | Unieke voordelen!